Den Dungen DobberT

mini-festival voor jong & oud


Laatste nieuws

1 juli 2018


Wij blikken met heel veel voldoening terug op een hele mooie eerste editie. Dankzij de sponsors en de vrijwilligers hebben we dit evenement toe kunnen voegen aan de jaaragenda. Het was natuurlijk superweer. We hebben enorm genoten van de spelende kinderen, de ouderen gezellig keuvelend op een bankje, de jeugd en ouders op de zitjes en zitzakken, de muziek van de DJ, de voorstelling van René Hildesheim van Mr Poehaa uit Veghel, de dobberende bootjes, flamingo's, zwanen enz. We zeggen heel graag tot volgend jaar. 

Tot dobbers!

 


28 juni 2018


Zojuist zijn we geïnformeerd dat de situatie onveranderd is. De publieksinformatie blijft dus van kracht. 

Vanuit zwemwater.nl is dat: "als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid. Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd, waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen".

Als organisatie gaan we de kids zone inrichten op het grasveld met daar volop waterpret met veilig en schoon water. 

Voor de mensen die toch willen zwemmen en dobberen, richten we op het terrein een douche in, zodat je je nadien kunt afspelen met veilig en schoon water. 

Tot zaterdag!

 

 

25 juni 2018


Vandaag kregen we het bericht dat er lichte mate van blauwalg is geconstateerd. 

Vanuit zwemwater.nl is de volgende waarschuwing gegeven:

"Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid. Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd, waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen".

Woensdag 27 juni volgt een update. 

Er is gelukkig meer dan genoeg te beleven op het strand en het grasveld.